so … i dropped my phone

yup, vorige week, op weg naar de yogales viel mijn gsm uit mijn broekzak, pardoes op de grond. het was niet de eerste keer, maar blijkbaar wel de laatste keer … anyway, geen tijd om gefrustreerd te geraken, want ik moest gaan ontspannen in de yogales! perfect timing dus.

mijn eerste gedacht, na de yogales, was om te kijken welke nieuwe gsm ik zou kopen. ahja, want dat hoort zo, toch? of kan ik misschien gewoon het scherm laten maken?

“of kan ik ook gewoon zonder gsm overleven?”, zei een klein stemmetje in mijn hoofd … “wat? zot! no way dat ik, als technologie-aficionado zonder gsm kon overleven!”. maar wie mij kent weet dat ik een uitdaging nooit uit de weg ga :-)

dus deed ik het experiment: “hoe zou het zijn, zonder gsm?”

en eigenlijk viel dat best mee! ja, je moet betere afspraken maken met mensen. ja, je moet op voorhand je route vanbuiten leren. ja, je moet een papieren agenda gebruiken. en ja, misschien moet je ook wel een wekker en horloge aanschaffen.

maar verder liepen mijn dagen zoals anders. beter zelfs; ik had niet de neiging om elke 5 seconden mijn gsm te checken. ik ging niet eindeloos op facebook scrollen als ik even moest wachten. nee, ik kon gewoon genieten van het moment. en dat is wat me meest is bijgebleven.

ok ja, ik heb het maar 4 dagen overleefd. ik ben ook niet gek he. maar heb me wel voorgenomen om die gsm vaker in mijn tas te laten zitten. en om geen facebook app te installeren. want ik heb dat helemaal niet nodig.