i’m human after all!

op naar de bungee jump! spannend!

21/3 – op naar Cairns, alwaar we gaan bungee jumpen! alle ja …

de hostel is best OK. waarmee ik wil zeggen dat de wifi eindelijk eens gratis is en nog deftig werkt ook … ik merk trouwens dat de hostels vanaf brisbane eigenlijk een pak goedkoper zijn dan voor brisbane.

we maken kennis met Rachel & Kirstie. en worden uitgenodigd op een feestje door Bazz. het is een afscheidsfeestje voor een van zijn vrienden, dus best awkward in het begin (maarja, we zijn ondertussen al gewoon om feestjes te crashen). maar het wordt een super avond :-) grappig detail: Rachel is orthodox-joods & mag op vrijdagavond geen geld of paspoort dragen, dus moet ik dat doen ;-) ik vraag haar ook om iets in hebt hebreeuws te zeggen omdat ik dat heel mooi vind klinken. en ook al versta ik er niks van, mijn reactie is toch “if I were a lesbian I’d fall in love with you right now!”.

we eindigen de avond bij gilligan’s, de plaatselijke backpacker’s bar, en komen zeker 10 mensen tegen die we tussen sydney en hier hebben leren kennen. kleine stad! ik heb ook beslist om niet meer mee te doen met het hele “oh, van waar ben je? wat heb je al gezien? waar ga je nog naartoe?” en stel dus random questions a la “what’s your favorite color? do you believe in aliens?” levert veel interessantere gesprekken (en blikken) op! vooral van tessa dan, die in schaamte valt elke keer ik die vraag aan een total stranger stel!

tessa is trouwens best bitsig als ze zat is! dus als zij naar huis wil, dan moeten we naar huis! ahja, want ik ben degene die de sleutel, de paspoorten en het geld draagt vandaag.

22/3 – de zoveelste ‘chill day’ in mijn dagboek. we beginnen met een free pancake breakfast, gaan wat chillen bij de lagoon & zwemmen er in de regen. ‘s avonds wandelen we door de night markets, waar de massages ons naar de kop gesmeten worden & we eindigen met drinks bij pj o’brien (irish pub, hoe kon je het raden?) en gilligian’s (of course). zot, er zijn hier nog meer mensen die we kennen!

23/3 – bungee jump day! spannend! ik voel de tinteling al in mijn buik! ik heb het gevoel dat het een freaky ervaring wordt en hoera voor mijn zelfkennis, want het was het bizarste moment ooit uit mijn leven! als we toekomen, opnieuw sign your life away shizzle (ik wil niet weten hoeveel keer ik mijn eerstgeborene al afgestaan heb zonder het te beseffen…) & dan wil ik zo snel mogelijk naar boven, because i want to get this over with!

ik krijg als eerste mijn harnas aan, maar mag pas als derde springen. eerst gaat tessa! ze aarzelt wat, maar gaat er dan toch voor. zot!! ik voel het echt kriebelen in mijn buik! als het mijn beurt is voel ik mijn hart bonzen (nu ik dit schrijf trouwens ook!). ik maak wat grapjes met de kerels, probeer diep in te ademen en mag dan ‘mijn tenen over de rand gaan zetten’. “5, 4, 3, 2, 1 & jump!” zegt die kerel. maar ik sta verstijfd en heb mijn hand ondertussen terug vast aan de reling.

echt waar; een huis kopen, job opzeggen, relatie beëindigen, tattoo laten zetten, raften, duiken, skydiven, van een boot swingen, cliffjumpen. allemaal goed en wel, maar bungee jumpen, dat lukt dan niet.

BI.ZAR.STE gevoel ooit! weten dat er niks kan gebeuren en toch niet kunnen springen. gewoon 1 stap. het enige wat ik moet doen is verstand op nul & loslaten. en echt waar, het lukt niet. 2 keer heb ik het geprobeerd & 2 keer ben ik al blijtend terug naar beneden gewandeld. freakiest moment ever.

ik moet terug denken aan het moment toen ik op de vlieger stapte richting ostralie. toen ik een traantje moest wegpinken en mijn zus zei: “waw, je bent toch menselijk!”. wel zus, als dat al menselijk was, dan had je mij hier moeten zien! wenen is niet mijn ding …

wel chapeau voor de crew daar. die eerste keer heeft die kerel echt 5 minuten een heel mooie speech gegeven om me te doen springen. super geduldig. en voor mijn 2de keer ging er zelfs iemand van de crew samen met mij springen. merci mannekes! ooit lukt het nog wel! maar ik was er nog niet klaar voor …

wat ik dan wel weer zie zitten is de ‘minjin swing’. gaat (blijkbaar) even hoog als de bungee jump, maar je zit vast in een harnas. een heel ander gevoel & dus gaan we er 2 keer voor!