My last day off

Vandaag was mijn laatste vrije dag. We gingen naar Catalina Island. Dat is een eiland (duh) hier niet ver vandaan (1u met de boot). We gingen naar het stadje Avalon, wat eigenlijk maar uit 5 straten bestaat, … We gingen er snorkelen en para-sailen.

We kwamen daar toe rond de middag en gingen dus eerst eten bij Joe’s. Mmmm njam njam, papa at Fish & Chips, Laura at een Seafood Platter en ik at Fried Shrimps. Zo zou ik wel elke dag willen eten!

Daarna wandelden we even rond en rond 3u30 was het tijd om te gaan snorkelen. Papa moesten we jammer genoeg achterlaten omdat zijn arm nog steeds pijn doet.

We stapten in een geel bootje en deden eerst wat Ocean Rafting. Toen kwamen we toe op de plaats waar we konden snorkelen. Ze gaven ons onze vinnen en duikbril en lieten ons toen aan ons lot over. (Ik had wat meer uitleg verwacht). Maar dat gaf allemaal niet want snorkelen is nog zo moeilijk niet. En het is super leuk! Op de kou en het water in mijn bril na (we weigerden een ‘wet suit’ aan te doen) was het echt fantastisch. Zeker voor herhaling vatbaar!

Toen we terug kwamen op het dok stond papa daar natuurlijk klaar met de videocamera! Hij nog een goede paparazzi zijn …

We konden onmiddellijk overstappen op de parasail boot. Dat was ook een hele ervaring. Aangezien Laura niet eerst wou, ging ik dan maar. Alles liep perfect! Ik had op voorhand gezegd dat ze mij even in het water mochten laten zakken en dat deden ze dus ook. Ik was even bang dat ik ging ondergaan omdat ik was vergeten dat ik een zwemvest aanhad … Het was zo ongelofelijk rustig daarboven en het uitzicht op het eiland was fantastisch!

Toen was het Laura haar beurt. Alles ging goed tot ze haar in het water lieten vallen en haar lieten liggen … Blijkbaar was er een plastieken zak ofzo in de motor gekomen en was die overhit. Ze moesten haar met de hand binnenhalen en het water was ijskoud (zei ze). Gelukkig mocht ze nog eens vliegen en deze keer ging de ‘dunk’ wel goed.

We hadden ondertussen al beslist om een speedboot te kopen … Daarna keerden we terug en papa had natuurlijk alles gefilmd!

Om 9pm vertrok de boot weer richting Long Beach en rond 11pm lag ik in mijn bedje.