op aussie safari

cruising

6/3 – nog ff chatten met het thuisfront doet deugd en dan gaan we fietsen door noosa! een mooi rivierstadje, voor de iets rijkere mensen wel. ik ontmoet er ook de man van mijn leven (check de foto’s)!

we gaan ook verder met de greyhound naar rainbow beach en zien ondertussen een gevecht aan de kant van de straat. onze buschauffeur stopt de bus en helpt om het te stoppen. chapeau voor die mens!

aan de receptie in rainbow beach krijgen we wat info over onze tour naar fraser island morgen. en ohja, of we ook de ‘aan te raden’ extra verzekering willen betalen … we voelen ons nu al opgelicht en denken er even aan om tessa haar been te breken zodat we de trip niet meer moeten doen, maar tessa vindt dat precies geen goed idee. (geen teamspirit he…) :-p

we sluiten de dag af met een overheerlijk zelfgemaakt ‘minnie’s backpacker extravaganza meal’. tessa en ik beginnen zeker een backpackers restaurant als we terug zijn ;-)

7/3 – fraser island safari, here we come! we beginnen de dag met een toch wel heel dramatische infovideo. a la ‘dingos will eat your babies if you’re not careful’.

we zitten in auto 3 en hebben christos, de griekse god der krullenbollen, als ‘lead driver’. ohja, ff uitleggen; we gaan semi op onszelf op verkenning op het eiland (fraser island is het grootste zandeiland ter wereld). t is te zeggen, er is 1 lead car en 3 tag-allong cars. we rijden dus zelf, maar volgen, in ons geval, christos zijn auto. en feministisch als we zijn, laten we de mannen als eerste rijden natuurlijk … ik amuseer me te pletter, maar tessa heeft iets minder vertrouwen in de overige zorgeloze early-twenties mede-drivers.

de eerste stop is lake mackenzie. hiervoor moeten we een uurtje het rainforest in met de auto. best spannend, maar gelukkig doen we geen accidenten. lake mackenzie is echt prachtig! helderder water kan je je niet voorstellen! check de foto’s maar … echt genieten. gelukkig maar dat we tessa haar been niet gebroken hebben gisteren :-) als we terugkeren naar de auto’s speelt christos een liedje op zijn mandoline (video). het wordt onze theme song voor de komende dagen en blijft nog zeker een week in ons hoofd zitten!

na de lunch durf ik het (als eerste vrouw) ook aan om te rijden! spannend! “welk pedaal is nu weer de clutch? en jullie weten toch dat het een paar maanden geleden is dat ik nog met een auto gereden heb?” niemand maakt zich zorgen blijkbaar. en ik moet zeggen, viel best mee. zo op blote voeten (gelijk de echte aussie’s), met de gearbox aan de linkerkant (toch grijp ik nog een paar keer rechts) over t strand cruisen!

de camping waar we verblijven is iets minder ok. koken in het donker, maar 3 douches voor de vrouwen & geen matras in de tent, … dat kon beter. en ook op het eten hebben ze bespaard! lang niet genoeg voor 8 mensen, maar soit. wel fascinered om zo een zichzelforganiserend groepje jonge twintigers bezig te zien :-)

als we gaan slapen merk ik ook dat er een grote steen onder mijn slaapplek ligt. ouch!

8/3 – tessa en ik, oud als we zijn, zijn vrij vroeg gaan slapen en zijn wakker om 6u. lekker rustig ontbijten dus :-) maar vroeg opstaan loont: ik zie mijn kans om een verborgen stopcontact te gebruiken om mijn camera op te laden & zie een aantal mensen een slaapmatje terugbrengen. haha, that’s mine now!

aangezien iedereen nog hung over is van de ‘goon’ rijden we naar hangover creek. lekker fris dus. ff chillen en dan naar het shipwreck & de champagne pools. allemaal heel mooi ook! zie die foto’s! daarna nog even op blote voetjes rotsklimmen aan indian head, wat stingrays spotten in de verte en dan gaan we een ‘groepsfoto’ nemen waar best wat organisatie voor nodig is. het gaat mij iets te traag en ik moet dringend naar t toilet, dus neem ik het ff over! coole foto wel :-) ik ga uiteindelijk toch maar in de bush gaan pissen en wordt gelukkig niet opgegeten door dingo’s.

ik wil bij deze ook graag de duitsers bedanken die ons die nacht wakker hielden met hun kabaal …

9/3 – christos komt iedereen wakker maken met zijn mandoline, maar tessa en ik hebben al ontbeten hoor ondertussen! iedereen is opnieuw hung over, dus ik doe de eerste rit van de dag. we bezoeken een meer dat aan een sandblow ligt. best wel ok. check de pictures :-)

ik overtuig tessa om ook een stukje te rijden, maar ik zie aan haar gezicht dat het haar niet aanstaat :-) ze ziet haar kans en switcht van bestuurder. en misschien maar goed ook. het volgende stuk moet heel snel gaan want anders zitten we ingesloten door het water. we lunchen nog ff op het strand en keren dan met de ferry terug.

los van de camping, echt een super ervaring :-D een prachtig eiland! en dat rondcrossen (video) met een 4×4 was heel leuk :-)
als we terug zijn bij de hostel zingen we met z’n allen voor de laatste keer ons theme song & de andere groep die er bij staat snapt het even niet :-)

en dan! douchen! een bed! en internet! en pizza! hoera! terug in de bewoonde wereld :-)

we doen ook nog even mee met de after party in de bar, waar christos uiteraard komt zingen, en we nog andere live muziek krijgen van een kiwi die ook in het maori zingt en zelfs een haka doet!

ik ben ondertussen wel door mijn dipje heen :-)