sydney is so-so

vrij 10/1 – we laten abu dhabi achter ons en vertrekken richting sydney! whoopy! eerst nog een fotootje nemen op de luchthaven met onze fantastische host en dan kunnen we beginnen aan de 14u lange vlucht :-) 4 films & een paar maaltijden later landen we (op zaterdag) in het lekker warme sydney. we mogen pas om 14u inchecken in onze hostel, dus duiken we eerst nog even t stad in. eerste indruk: lekker druk, maar heel mooi :-)

zat 11/1 – als we ingecheckt zijn: eindelijk douchen, tandjes poetsen & kleren wassen! yes, we zien er niet meer uit als zwervers.

ondertussen zijn we al bijna 30 uur wakker & om de jetlag onmiddellijk in de kiem te smoren, beslissen we om gewoon wakker te blijven & op een normaal uur te gaan slapen. in de lobby komen we alli & rob tegen en krijg ik te horen dat ik een ‘educated white female’ ben! hoera voor mijn verstand!

ondertussen heb ik ook de beste deal voor een sim-kaart hier gevonden & ben ik opnieuw ‘connected’ :-)

rond 22u20 zijn we al meer dan 35u wakker en hopen we dat die mannen op onze kamer snel klaar zijn om uit te gaan want we hebben nood aan slaap! jammer genoeg blijven ze nog tot 2u op de kamer drinken en lawaai maken & zelfs daarna lukt het niet om te slapen. als je slaapkamer boven een club ligt is dat wel eens lastig :-s
ook fijn: wakker worden om naar het toilet te gaan & een kerel op de grond naast je bed vinden …

zon 12/1 – worst first night ever dus. maarja we klagen niet, want vandaag gaan we naar bondi beach! het is een beetje bewolkt, maar toch lekker warm. na een half uurtje hebben we het dan ook wel gezien op t strand en beginnen we aan een kustwandeling richting tamarana, bronte & coogee. ja, ik zou hier wel kunnen wonen :-) elke dag wandelen met de kindjes en de hond. zie ik wel zitten!

ma 13/1 – deze nacht wel beter kunnen slapen, maar ben toch rond 4u wakker. nog ff in bed blijven liggen tot 6u, maar dan kan ik het toch niet meer aan. ik ga dus maar wat in de lobby zitten tokkelen & babbelen.

we doen ook een free tour van sydney. veel bijgeleerd en uiteraard passeren we ook het sydney opera house. wie die foto’s wil zien, klik hier …

in de namiddag gaan we nog ff in hyde park liggen, lekker in de zon wat plannen maken voor de komende dagen. maar ondertussen hebben we het hier wel gezien in sydney. misschien dat onze hostel er veel mee te maken heeft (groot, niet heel proper, niet zo gastvrij, betalen voor wifi!) maar we zijn geen grote fan van sydney.

onze (voorlopige) planning voor de komende maanden: tot eind januari in byron bay verblijven, in februari doen we de surfersstadjes aan de east coast aan, in maart gaan we voor tropical queensland & uluru om dan in april op t gemak te eindigen in melbourne en omstreken. hoe we overal gaan geraken & waar we verblijven: dat zien we nog wel!

onze eerste indrukken van australie? lekker chil :-) alles op t gemak, niks moet. het is ook wat wennen aan ‘die andere kant van de baan’: het stuur staat aan de andere kant, je stapt langs de andere kant uit de bus & t is opletten geblazen als we willen oversteken!

mijn heimwee is ook wat aan het minderen, maar ik ben nog steeds blij als ik een update krijg van het thuisfront :-)