wtf?! yes i did!

prachtige avond

14/1  – in mijn (papieren) dagboek staat: ‘checkout of this hellhole!’. inderdaad, het hostel in sydney is ons niet goed bevallen & we zijn blij dat we vandaag naar de blue moutains vertrekken! natuur, bergen, rust! here we come :-)

tijdens de treinrit naar de blue mountains doet de omgeving me wat denken aan california; grote wegen, veel groen, de huizen, de auto’s, etc. eenmaal aangekomen in de hostel zijn we super blij. het is er enorm rustig, mooi, proper & gezellig. veel beter dus! op wandel naar de hostel ontmoeten we ook tasha. we gaan samen iets eten en wandelen naar een lookout point waar we de three sisters (een rotsformatie) zien. scheune ze!

op de terugweg gaan we inkopen doen in den aldi! ja, ze hebben dat hier ook :-) en s avonds koken we gezellig in de hostel. nieuwe vriendjes maken, mensen op twitter helpen, etc. een mooie eerste avond!

15/1 – vandaag staan we op om 9u! zot vroeg enal :-p tessa heeft mij overtuigd om te gaan wandelen. blijkbaar moet je dat doen in de blue mountains :-p wel mooi uiteraard; bossen, rotsen, watervallen, cascades, lookout points en alles wat er bij hoort :-) een mens komt hier wel tot rust!

‘s avonds opnieuw gezellig rondhangen in de hostel & ik doe mijn eerste handwasje van de reis!

16/1 – mijn dagboek leest: ‘canyoning day’! we starten ‘s morgens met een abseiling cursus; eerst 5m, dan 15m en dan 30m! avontuurlijk als ik ben, ga ik als eerste naar beneden. is ff eng maar valt best mee! t is vooral die eerste stap he ;-) zoals dat wel vaker is in het leven!

na de middag gaan we voor de ‘big stuff’. een mooie wandeling van 30 min, en dan door het water lopen, zwemmen, glijden, springen, etc. tot we bij een waterval van 30m hoog komen. en dan mogen we tonen dat we goed opgelet hebben ‘s ochtends! t is net nog iets enger, vooral als ik mijn grip op de rots verlies en wat in het rond ga tollen, maar alles komt goed en ik land veilig beneden! wow, what a thrill!

uiteraard zitten we ondertussen een pak lager dan waar we begonnen zijn & moeten we ook alles terug omhoog wandelen. maar ik voel me energiek en het lukt best wel!

als we terug zijn biedt een van de gidsen aan om met ons naar haar favoriete lookout point te rijden. flat rock of zoiets :-) en t is daar echt prachtig. de foto’s hieronder doen het eigenlijk geen recht aan. we zaten daar met een cidertje & een pizza, te kijken naar de zonsondergang, met op de achtergrond een groep vrouwen die aan het zingen en neurien waren. prachtmoment! avonden zoals deze, daarvoor zijn we hier :-D

17/1 – vandaag is library day! ja hoor, na alle excitement van gisteren kunnen we wel een rustig dagje (met een deftige internetverbinding ;-) gebruiken. vooral ook omdat vannacht het brandalarm zonder reden afging om 2u …

‘s avonds gaan we nog met een paar mensen van de hostel iets drinken in een lokaal cafeetje met live muziek. ik leer ook dat je bier van de tap hier in 3 formaten kan bestellen: midi / sckooner / pint (van klein naar groot dus). een mooie afsluiter van een mooie paar dagen :-D morgen back to sydney voor wat praktische zaken & dan vertrekken up the east coast!