byron bay, here we come!

5/2 – ok, hier zien we al een tijdje naar uit! we hadden dankzij ‘de boys’ al een voorsmaakje gekregen, maar nu is het voor echt! we gaan de komende 12 dagen in byron bay verblijven!

bereid je voor op lange blogposts, waar weinig in gezegd wordt :-)

we hadden van veel mensen al gehoord dat het er heel chill is; blote voeten, bikini’s en veel straatmuziek. en inderdaad. vooral veel backpackers, dat wel. maar super gezellig!

ons plan voor vandaag: shoppen! ik heb dringend een nieuwe jeans short & bikini nodig! begint het toch wel te regenen zeker … maar dat is best ok. het is hier nog steeds warm :-)

‘s avonds krijgen we een $5 meal in cheeky monkey’s; een echte backpackers bar, in de zin dat de tafels van metaal gemaakt zijn zodat je er op kan dansen. zo wat een pi-nuts gevoel :-)

6/2 – ik wil mijn bikini aandoen! maar het regent opnieuw :-( dan maar wat praktische dingen regelen. en een massage geboekt voor later op de dag!

en wat voor een massage! jozefien kan na 5 minuten al voelen dat ik iemand ben die meer contact heeft met haar mannelijke kant, dingen graag onder controle houdt, moeite heb met emoties en met ‘zacht’ zijn. dat ik vaak ‘hard’ overkom en heel zelfstandig ben & dat dat mannen afschrikt omdat ik niemand nodig heb … ik zal ze maar geloven zeker :-) anywho, t deed super deugd! ik kom zeker nog eens terug :-)

7/2 – yoga! amai, dat deed deugd! veel te lang geleden! ik mis mijn wekelijkse yoga, klimmen & zwemsessies wel (wie had dat gedacht 2 jaar geleden?).

vandaag gaan we op wandel naar de lighthouse van byron bay. op een gegeven moment toont google maps dat er een speciaal wandelpad is, dus gaan we maar – op onze thongs – op bushwalk. niet zo slim natuurlijk, maar wel super mooie wandeling. strand & water langs beide kanten! prachtig!

aan de lighthouse zelf gaan we even het mini-museum binnen, gaan we op het meest oostelijk punt van het vasteland staan & genieten we van de golven die tegen de rotsen kletsen.

op de terugwandeling passeren we alle stranden van byron bay: little wategos, wategos, the pass, the wreck, main beach. ik denk dat we nu alles wel gezien hebben :-)

‘s avonds ben ik doodop, maar tessa krijgt me toch nog mee op cafe. we gaan naar de railway pub, waar op de dansvloer een mengeling van 70-jarigen tot 20-jarigen staat. interessant :-) we worden ‘versierd’ door mark & kurt die ons mee op sleeptouw nemen naar the beach hotel (om te dansen, niet om de nacht door te brengen ;-) en daarna naar woody’s (iets a la cheeky monkeys).

8/2 – een rustige dag vandaag! alhoewel … we gaan naar travel bugs om een paar trips in byron bay te boeken & stappen buiten met een grote rekening vol tours tot eind maart! gelukkig kunnen we daarna wat afkoelen in het water!

‘s avonds gaan we met de finse dames van onze kamer naar de hostel-BBQ, waar er zwaar gediscrimineerd wordt tegen vegetariërs ;-) maar ik vertrek om 21u al om ‘aan te schuiven’ voor de tomorrowland queu! ik geraak jammer genoeg niet binnen, maar via via heb ik toch 2 kaartjes voor de eerste vrijdag :-D hoera!

ok, genoeg geld uitgegeven voor vandaag … snel naar bed!

9/2 – vandaag gaan we op uitstap naar nimbin – aka hippieville ofte marihuanaville … om 10u worden we opgepikt door de grasshopper rainbow bus! een oude schoolbus, geschilderd volgens de regenboog, met een fijne geluidsinstallatie & soundtrack aan boord. uiteraard wordt ons een aantal keer verteld dat het kopen & roken van marihuana verboden is & dat we dat dus best niet doen … met een knipoog ;-)

nimbin zelf is best bizar. heel klein (er is eigenlijk maar 1 straat) en toch worden we zeker 5 keer aangesproken of we geen ‘cookies’ willen kopen. we gedragen ons echter als voorbeeldige reizigers die niet high op een bus willen zitten en gaan braafjes naar het bizarste museum ooit & de candle factory. best nog interessant :-)

daarna even naar channon markets. ook super gezellig! beetje DOK sfeer, maar dan groter, zonder het strand & een pak meer hippies!

op de terugweg gaan we nog kijken naar een waterval zonder water, rijden we door een prachtig regenwoud & ontmoeten we onze eerste belg! robin!

terug in byron bay gaan we met z’n drieën iets drinken, vragen we ons af hoe het met het rekeningrijden & de komende verkiezingen in belgie zou zijn. en dat het ons eigenlijk niet veel kan schelen :-)

10/2 – yoga! hoera! echt zot hoeveel deugd dat kan doen!

onderweg naar the beach, passeren we nog even bij travel bugs om wat meer geld uit te geven … maar gelukkig zijn we er nog niet aan uit wat & wanneer we alles willen doen, dus de portemonnee blijft voorlopig dicht.

wel terug veel om over na te denken; nog maar 3 maanden resteren & nog zo veel te doen! mss toch iets langer blijven? of ooit eens terug komen? … nog een nachtje over slapen!

op het strand gaan we met jane & paul (super toffe mensen, met een bizar accent dat we vaak niet begrijpen) & een bodyboard het water in. best fijn, maar the waves zijn niet echt ideaal (niet dat ik iets van golven ken, maar toch, ze waren niet ideaal). ik ga ook even zwemmen; na 5 minuten merk ik echter dat ik nog geen centimeter ben opgeschoven :-) enorme stroming! dan nog maar wat in de zon gaan bakken.

11/2 – what?! om 7u opstaan? ugh, lastig! om 8u worden we opgepikt door yummie sam voor een tripje sea kayaking :-) dolfijntjes spotten! voor we vertrekken vraagt de crew of we shark repellent willen kopen? euhm, i’m gonna guess that’s a joke :-)

we slepen de boot naar het strand & trotseren een paar grote golven voor we effectief op de zee geraken. immens veel dolfijnen & baby dolfijnen gezien! cutie pies! en ze kwamen best dicht ook! toch een paar die op 2m afstand zaten. een geslaagde dag :-) ook al gaan we bijna kopje onder als we de boot terug op het strand brengen (omdat ik per se op een golf naar binnen wil :-) sorry tessa!)

‘s middags ga ik op zoek naar verblijf voor de komende dagen op helpx.net. en ik vind iemand met een boerderij hier niet ver vandaan die ons te gast wil in ruil voor wat werk. daar heb ik super veel zin in! (ben ondertussen wel wat uitgekeken op al dat zon, zee & strand ;-)