De digitale vooruitgang

Toen ik onlangs op controle was bij mijn huisarts wou ik even checken of hij mijn medisch dossier kon overzetten naar een nieuwe dokter in Gent. Gelukkig zat ik neer want ik kreeg bijna een hartaanval van zijn antwoord:

Oh, ik print de belangrijkste dingen uit en je geeft die dan gewoon aan je nieuwe dokter.

Euhm hallo? Uitprinten? En wat moet mijn nieuwe dokter dan doen? Overtypen?

Ok, ik ga niet veel naar de dokter en ben misschien niet goed op de hoogte, maar ik dacht echt dat er achter het ‘globaal medisch dossier‘ een volledig systeem zat waar elke dokter toegang toe had. Was het niet de bedoeling om zo makkelijker informatie uit te wisselen? En als je toevallig eens naar een andere dokter ging, dat die dan ook toegang had tot je dossier?

Mijn dokter wist me te vertellen dat het soms wel mogelijk is om informatie digitaal uit te wisselen, maar lang niet elke dokter heeft zo een systeem …

Zou @quickonomie hier al mee bezig zijn?