i was on a boat

zeilbootje

13/3 – we komen rond 7u30 toe in de hostel en mogen gelukkig al inchecken. tijd voor een dutje dus! daarna gaan we een 2de dutje doen aan de ‘lagune’ hier voor de deur. niet slecht :-) alweer een tropische versie van DOKstrand!

en hoe meer we hier naar boven reizen, hoe warmer en tropischer het wordt. en dat beginnen we te merken. palmbomen overal, maar niet te doen van de warmte!

14/3 – sailing day! we krijgen een stinger suit, onderteken the usual ‘sign your life away’ stuff, geven onze schoenen af en dan mogen we op ‘apollo’, onze boot voor de komende 3 dagen! samen met woz (kapitein), ryan (met de mullet), dan (duikinstructeur) en 23 andere passagiers. we starten op de motor, maar gaan al snel over op de zeilen.

de korte samenvatting? vooral veel van dit (video), maar voor details moet je maar wat verder lezen :-)

eerste stop: blue pill bay (geen idee waar die naam vandaan komt :-) waar we snorkelen in het great barrier reef! en ik me aan een eerste duik waag! was heel kort, maar ik heb de smaak te pakken :-) het snorkelen zelf is ook super! lots of fishies gezien, mooie koralen (hoewel ze iets verder naar het noorden kleurrijker zijn waarschijnlijk). we maken er ook kennis met ‘elvis’, de gigantische vis!

’s avonds leggen we het anker neer en zien we de maan opkomen. prachtig. we sluiten de avond af met heaps of drinking games zoals the circle of love, ring of fire, german porno, point, etc.

15/3 – vandaag varen we naar whitsunday island. waar woz ons mee op sleeptouw neemt om wat stingrays te gaan porren … euhm, wat? yup, met een grote stok gaan we op ‘jacht’. “if one comes at you, whatever you do DO NOT MOVE!”. slik! gelukkig geen accidenten gedaan. daarna neemt hij ons mee naar zijn secret beach, waar we even in het water gaan. er van uitgaande dat hier geen stingrays of haaien zitten :-s ik plof me er ook een tijdje op een stuk rots, met prachtig uitzicht langs beide kanten. boekje lezen, genieten. life is good!

daarna nog even naar whitehaven beach. met zand zo proper dat je je haar er mee kan wassen. maar hier gaan we niet te diep. you know, stingrays and stuff … (ook al zitten we maar een 100-tal meter verder dan het strand daarnet). op de terugweg lopen we wat verloren en begint tessa bijna te panikeren, maar we zijn nog mooi op tijd voor onze shuttle-boot, terug naar de apollo.

we varen nog wat verder, naar een andere bay, waar ik nog eens ga duiken. deze keer voor echt! zotjes! zo van achterover uit de boot rollen, letten op de zuurstof in mijn tank, follow the leader, etc. omdat ik als enige in de groep nog nooit gedoken had mocht/moest ik de instructeur zijn handje vasthouden … en morantisch dat dat was :-p als je de foto’s ziet zou je denken dat het een couple’s dive was … maar halverwege had ik er toch genoeg van, deed ik teken van “I’m OK” en dat ik wel zonder handje verder kon! ik moet zeggen, ik wil dat nog wel eens doen :-D en dat ik dat heel goed gedaan had zei iedereen achteraf :-)

’s avonds kijken we met z’n allen naar de zonsondergang, de maan & de sterren. ik ontdek samen met sara het beste plekje van de boot: vooraan op het neergelaten zeil. zalig sterretjes kijken. ik besluit om daar dan ook maar te slapen die nacht. tot ik rond 2u wakker word van de kou en toch maar beneden kruip.

16/3 – turtle spotting! we varen naar een mini-eilandje waar we nog eens gaan snorkelen, op zoek naar schildpadden. maar natuurlijk, als je met 20 man een schildpad achtervolgt, duikt dat beest zo diep weg. uiteindelijk toch 1 schildpad gezien en ook (vanuit de boot) gigantische stingrays. maar echt gigantisch. tijdens het snorkelen krijg ik plots gezelschap van een klein geel visje. het blijft wel 5 minuten rond mij zwemmen. als ik iemand anders hoor die ook zo een visje heeft, vraag ik of we ze zullen koppelen? en het lukt :-) de 2 visjes maken kennis, en blijven rond die andere persoon zwemmen :-p

terug op de boot wordt er nog volop in het water gesprongen; duiken, penguin, leapfrog, gewoon springen, bommetjes, etc. er wordt ook een touw bovengehaald, zodat we in het water kunnen slingeren. plots wil iedereen proberen het touw vast te houden, en ondertussen de benen naar omhoog te brengen om dan te duiken. anywho, ik wil dat ook eens proberen en het lukt mij, tot ik iedereen hoor roepen ‘let go’ ‘LET GO!’ als ik besef dat ik vergeten ben om het touw los te laten :-p ik bots tegen de boot aan (pijn!) en ga zonder het water te raken terug op de boot :-) genoeg voor mij! :-)

daarna is het tijd om terug te keren naar het vasteland. we maken nog tijd voor wat groepsfoto’s en wat ‘getitanic’ (je weet wel, die ene scene uit de film – neen, niet die in de auto). anyways, ik leg me nog ff vooraan op het dek, geniet van de zeilen en het water dat voorbije raast. om dan terug op vasteland te komen.

’s avonds spreken we nog af met de groep om iets te gaan drinken en voor onze ‘free pizza’. merci mensjes! t was super fijn!

waarschijnlijk zal whitsundays ons het meest bijblijven. 3 dagen zonder gsm, met de wind in de haren, snorkelen, duiken, lekker eten, goed gezelschap, verstand op nul. zalig!

17/3 – we houden het rustig vandaag. chillen in the hostel. 1.000 foto’s bekijken & ‘s avonds eten met katie van op de boot.