the dudes & hun rave-cave

1/2 – uitchecken om 10u, as usual, maar omdat onze bus pas later vertrekt moeten we och god, nog ff op t gras aan t water gaan liggen en een drankje drinken. lastig hoor! ondertussen zien we ook iemand die gewoon een octopus uit het water vist en voor ons ogen de ingewanden er uithaalt. slik.

deze keer zitten we 6u op de greyhound bus. best fijn als entertainment: een marginaal zat koppel dat een bloody mary probeert te maken door vodka in een fles tomatensap te gieten… feest!

op onze tussenstop zien we plots kangoeroes! ik wil wat dichter gaan, maar ze springen uiteindelijk toch weg. maar juij, kangoeroes gezien!

we gaan in ballina couchsurfen bij ene ‘matt’, zonder referenties of vrienden, en ik stel me al 100-den rampscenario’s voor (van gewoonweg overvallen worden, tot 10 dagen in een put moeten overleven zonder eten, etc.). vooral als hij een sms stuurt dat zijn ‘mates’ ons komen halen … gelukkig zijn danny & jimmy super vriendelijk en kan ik joke het afgesproken codewoord doorgeven, zodat ze weet dat alles in orde is ;-)

we ontmoeten ook ben en de andere jimmy. en jacqueline die ook een nacht couchsurft! er wordt wijn & cider gedronken & de boys tonen ons hoe ze wiet smoren uit een melkfles … en we maken ook kennis met de lingerie football league. het zal wel aan ons liggen waarschijnlijk, maar we snappen niet dat die ‘uniformen’ iets van bescherming bieden …

slapen doen we in de rave-cave van deze 21-jarige dudes :-)

2/2 – vandaag gaan we op uitstap naar byron bay. the dudes hebben zin om te gaan surfen, dus wij gaan mee :-) maar het gaat maar traag vooruit. eerst moeten ze 3 winkels binnen en buiten op zoek naar boardies, dan gaan we eten, dan gaan we naar een ander strand, om dan toch voor een ander strand te kiezen, waar we 10min achter parkeerplaats mogen zoeken. om dan uiteindelijk toch op een heel mooi strand (the pass) te eindigen :-)

af en toe (eigenlijk meer dan af en toe) kijken tessa en ik zo naar elkaar met een blik van ‘zijn wij niet super content dat we die grote stap naar ostralie gezet hebben?!’ echt waar. elke dag zijn we dankbaar dat we dit mogen meemaken! :-)

anywho, waar waren we? ahja, op t schoonste strand tot nu toe :-) er is zelfs een trapje naar omhoog zodat we beter zicht hebben op de surfers. en man, zijn dat zotten! super dicht op de rotsen zitten die kerels … wel impressionant! binnen een paar maanden kunnen we dat ook hoor :-p

als we terug thuis zijn spelen de boys eerst wat cricket in hun voortuin en ‘s avonds gaan we boodschappen doen & zien we onze eerste regen(boog)!!

morgen op naar lennox head! alweer een rustig beach stadje, waar niks te doen is buiten chillen en op het strand liggen … binnenkort gaan we echt nog iets spectaculairs doen hoor! beloofd!