“en, wat doe jij?”

“wat ik doe? goh, heel veel eigenlijk.”
“ah, je bedoelde waar ik geld mee verdien? nja, niet zo veel tegenwoordig. maakt dat iets uit?”

sinds ik ‘officieel werkloos’ ben is die vraag me al vaker gesteld dan ervoor. toevallig? waarschijnlijk.
confronterend? very :-)

maar ook al verdien ik momenteel weinig of geen centjes. ik ben heus wel productief bezig. en ik werk wel ergens naartoe. al krijg ik dat moeilijk uitgelegd in een kort gesprek. dus bij deze …

 • ten eerste babysit ik regelmatig op het schattigste nichtje van de hele wereld. voor geen geld van de wereld zou ik die momenten willen ruilen.
 • ik ben momenteel hoofd van het communicatieteam bij tedxghent. wat best wel wat tijd in beslag neemt. is volledig vrijwillig, maar de ‘jobinhoud’ is me echt op het lijf geschreven & ik kan me er volledig in uitleven. dus waarom zou ik geen ervaring opdoen?
 • voor startupweekend gent ga ik hetzelfde doen. daar beginnen we binnenkort aan.
 • binnenkort ga ik ook bij graffitivzw.be workshops geven. heb onlangs mijn eerste workshop mogen meevolgen en was super leuk. beetje creatief zijn met jongeren. meer van dat!
 • ondertussen ben ik bezig met een aantal van mijn eigen ideetjes uit te werken. more on that … later!
 • daarnaast ben ik ook nog steeds freelance via banaki.be. waar ik op zelfstandige basis de communicatie van kleinere klanten ga doen.

dat zijn zo de meer ‘praktische’ zaken waar ik mee bezig ben.

daarnaast ben ik ook met een aantal ‘filosofische’ dingen bezig zoals …

 • al doende uitzoeken waar ik naartoe wil met mijn leven. zo heb ik een aantal sollicitaties gedaan, maar voelde ik elke keer dat het niet dat was dat ik zocht. maar stap voor stap geraak ik er wel.
 • tijd maken voor vrienden & familie. oooooh zo belangrijk! ik zie de mensen rondom mij misschien iets te vaak momenteel :-) maar geniet van elk moment.
 • andere mensen inspireren. ja, het is besmettelijk precies. maar ik ben er heel trots op. mensen die me gewoon uit het niets komen vertellen dat ze het heel straf vinden waar ik mee bezig ben. dat ze zelf ook op zoek zijn naar de moed om grote beslissingen te nemen. doet deugd!
 • genieten van het leven. en vooral ook leren genieten van de kleine dingen.
 • en vooral, niet gestresseerd rondlopen. ik vraag me vaak af hoe ik het vroeger deed. als ik mijn overvolle kalender nu zie, begrijp ik niet hoe ik al die dingen vroeger combineerde. om dan te concluderen dat ik vroeger super gehaast van het ene naar het andere vloog. en nu kan alles op t gemak.

je ziet het, ik ben met heel veel bezig. maar momenteel verdien ik er weinig geld mee, inderdaad. en ik maak me daar geen zorgen over. ik zie ‘t als een investering in mezelf.

1 COMMENT