Eu estou de férias

Wist je dat pas afgestudeerden die aan hun eerste job beginnen in principe geen vakantiedagen hebben en dat die regering van ons (vroeger, toen die nog bestond) daarom het systeem van ‘jeugdverlof’ heeft uitgevonden?

Een heel leuk systeem, maar ons Evelien heeft natuurlijk een manier gevonden om daar geen gebruik van te kunnen maken …

Stel; je studeert af in augustus/september 2009 en begint voor het einde van dat jaar te werken, dan kan je in 2010 je jeugdverlof opnemen.

Begin je echter in januari 2010 te werken, dan kan je pas vanaf 2011 gebruik maken van dat verlof! Een beetje nutteloos natuurlijk, aangezien je tegen dan al genoeg gewerkt hebt om gewoon verlof op te nemen …

En zo geschiede het dat ons Evelien al werkt sinds januari, zonder recht op betaald verlof. Gelukkig bestaat er wel nog zoiets als collectieve sluiting, weekendjes weg met de collega’s en onbetaald verlof, maar soit.

Als je dus weet dat ik de voorbije 2 jaar naar Parijs, Madrid, Barcelona, Sevilla, Rockingham, Dardennen, alweer Madrid, Pori, Helsinki, Glasgow, nog eens Parijs, alweer Dardennen, San Francisco, Los Angeles, San Diego, Alicante, Valencia, Granada en daartussen nog een aantal keer naar Delft geweest ben, dan kan je je inbeelden dat ik wel eens nood heb aan een reisje ;-)

Eu estou de férias - life, travel -

En dus ga ik binnen een aantal weken voor 4 dagen op citytrip naar Lissabon en ik zie het volledig zitten! 

Een heel lange blogpost dus, die eigenlijk kan samengevat worden in 1 zin: “Heb je tips voor dingen die ik in Lissabon zeker moet zien of doen, laat het mij dan weten ;-)”

Trouwens, ik besef plots iets; dit is een blogpost! Ik had het bijna niet meer herkend, zo na 4 maanden …

1 COMMENT