get up! get down! ouch!

waaaah

18/3 – vandaag moeten we vroeg opstaan om de bus naar mission beach te nemen. en vroeg opstaan, dat wil meestal zeggen dat je de dag op voorhand je check-out moet regelen. wat wij mooi vergeten zijn … gelukkig is er een duts van wacht en krijgen we toch nog ons key-deposit terug. hoera!

na een 9u durende busrit (hoera :-s), met heel mooie landschappen, komen we toe in een “resort disguised as a backpacker’s” met een mega-enthousiaste bazin. zo het soort mensen waar ik zot van zou worden mocht ik die ‘s ochtends tegenkomen.

de rest van de avond houden we het lekker rustig. ik merk ook dat mijn swing-accidentje op de boot mij een enorme blauwe plek heeft opgeleverd!

19/3 – morgen gaan we raften, dus … moeten we vandaag shoppen! ahja, want no way dat ik met mijn all-starkes in een vuile rivier ga springen. we kopen dan maar de special van vandaag: 2 paar nep all-stars voor $5! ah, en elk ook een paar sandalen dat we niet nodig hebben … crap.

de rest van de dag schrijven we kaartjes! heel veel kaartjes! echt, immens veel kaartjes!

20/3 – rafting day! we beginnen met the usual stuff: busje naar het startpunt, groepjes maken, sign your life away shizzle. en dan kunnen we vertrekken! we krijgen een bandje van het Xtreme Team! we zitten in kleinere groepjes en kunnen dus sneller de rivier af. wat wil zeggen dat we meer tijd hebben om van rotsen te springen, te zwemmen en aan rivier surfen te doen!

we krijgen Bazz als gids. een stoere, maar heel schattige, kiwi met Vibrams (je weet wel, mijn teenschoenen – die ik trouwens kwijtgespeeld ben in byron bay…). het regent enorm vandaag. wat niet zo goed is voor de vele mensen die in mission beach zijn om te skydiven (cancellation alom), maar ideaal is om te raften (meer water = meer fun). en dat zie je ook aan de gidsen. ze hebben er allemaal super veel zin in & we kunnen zelfs een stuk verder gaan dan normaal. op een gegeven moment zegt Bazz: “take a second to think about the happiest moment in your job. now multiply that by 10. that’s how i feel right now!!” & “do i look like a kid in a candy store?!” met de grootste glimlach op zijn gezicht :-D leuk om iemand zo te zien opgaan in zijn job!

en ook wij vinden het raften in de regen super. paddle forward, paddle backward, get down! get up! en ik leer al snel dat Bazz die aanwijzigingen niet zomaar geeft. op een gegeven moment roept hij “get down” en krijg ik plots tessa vollenbak op mij gesmeten. terwijl ik zelf, op een ander moment, met heel mijn lichaam op de mens schuin voor mij gesmeten word. waarbij ik, naar mijn bescheiden medische mening, mijn oogkas breek op zijn helm :-) (nu 1,5 week later doet het eindelijk geen pijn meer …)

we redden het de hele weg zonder kippen (als enigste boot in de groep), maar bij de laatste rapid gaan we toch kopje onder (ook als enigste boot in de groep). ik beland even onder de boot zelf & tessa die landt wat verder tegen een brug (vraag haar maar eens naar haar near death experience :-). Bazz heeft er nog zin in, dus gaan we met 3 een stukje terug om de rapid nog eens te doen :-) zonder kippen deze keer!

uiteraard wordt het ‘s avonds een rustige avond :-)