golddiggers

enkel de cocktail ontbreekt nog

17/2 – vandaag nemen we de greyhound naar ‘gold coast’ ofte ‘surfers paradise’. ofte ‘theme park capital of australia’ ofte ‘nightclubtown’. ook wel ‘het miami van australie’ genoemd. wij gaan vooral voor de pretparken uiteraard :-D

bij het binnenkomen van de stad passeren we door een wijk die echt ‘miami’ heet. er is zelfs een miami high school … als we in onze hostel arriveren hebben we net de take-away pizza gemist! dus gaan we op verkenning in de buurt. vietnamees dan maar :-) we zijn plots heel moe. is het nu 7pm of 8pm of 9pm? met de tijdszonewissel weten we het niet, maar we zijn moe :-)

we wandelen nog wat rond en komen een winkel ‘condom kingdom’ tegen, maar tessa wil niet mee op verkenning :-p dan maar vroeg in bed!

18/2 – oh, hier zie ik naar uit! vandaag gaan we naar wet ‘n wild. een waterpretpark vol glijbanen en waterattracties. we beginnen meteen met wat achteraf mijn favoriet blijkt: TORNADO! ook super tof: mach 5 & aqualoop. bij die laatste moet je in een soort capsule rechtstaan en laten ze de grond van onder je voeten vallen. net iets spannender dan aqualibi dus (of hoe dat tegenwoordig ook noemt). we zijn alvast voorbereid voor onze bungee jump. of ziet tessa het nu net niet meer zitten?

adrenaline ten top! en toch, het hoogtepunt van de dag was toen tessa tegen een glazen deur liep :-D

19/2 – amai, gisteren als een blok in slaap gevallen besef ik. en maar goed ook, want vandaag staat movie world op de planning! het is alsof we een magische wereld binnenwandelen. het ruikt er naar suiker, je ziet overal warner bros sterren rondlopen & ze spelen er de gekende tunetjes (road runner, batman, superman, etc.). de aanraders hier: scooby-do (een pak enger dan je verwacht), superman (waar we de vriendelijkste kiwi ooit ontmoeten), arkham asylum, een omgekeerde dalton terror (je valt niet naar onder, maar ze schieten je naar boven!) & de green lantern. en de cherry on top: we krijgen nog een parade te zien van alle wb-helden: batman, catwoman, the joker, scooby doo, tweety, bugs bunny, etc.

omdat het onze voorlaatste avond hier is besluiten we om ook die andere attractie van gold coast eens te ervaren: de nightclubs. onze hostel organiseert een big night out en wij gaan graag mee! we gaan naar 4 verschillende clubs & krijgen 4 drankjes. de muziek is niet echt tessa haar ding, maar ik amuseer me wel :-D we ontmoeten chris & chris (beide duitsers) & ‘de ier’. ik denk van de laatste nog steeds dat hij constant ‘de robot’ danste, maar tessa vermoedt dat hij gewoon wat spastisch danste :-)

ook fijn: elke keer we ergens buiten stapten kruiste ik uit automatisme mijn armen over elkaar, tegen de kou. maar het was hier steeds even warm buiten als binnen! ff wennen :-)

ohja, ik drink geen alcohol meer. zot he! heb beseft dat ik vooral alcohol dronk omdat dat zo hoort als je uit gaat, maar tot ik een goede reden vind, drink ik niet meer :-) en toch heb ik mij geamuseerd tijdens het uitgaan. zot he!

20/2 – vandaag gaan we shoppen! niet heel veel gekocht, maar wat moet een mens anders doen he :-p ik merk ook dat ik nog steeds vaak tegen mensen aan loop. omdat ze hier aan de linkerkant van de baan rijden, doen ze al de rest ook omgekeerd (op voetpaden, roltrappen, etc) en dus maak ik nogal veel bizarre dansjes met de mensen voor mij.

‘s avonds maak ik de meest awesome pasta salade die je je maar kan inbeelden! op de grond, met plastic bestek & in een grote plastic kom die we ‘geleend’ hebben van onze hostel. met liefde gemaakt!

en daarna testen we de verschillende manieren uit om aan de warmte te ontsnappen: op het bed, op de grond, met de buik naar beneden, of met de rug, etc. we’ve tried it all!