hvala

omg. lang geleden dat ik nog eens vroeg moest opstaan. (en of ik daar dan over mag zagen of niet laat ik buiten beschouwing). anyways, vroeg opstaan, om dan te beseffen dat ik eigenlijk een uur langer mocht slapen (om uiteindelijk te beseffen dat ik toch maar mooi op tijd was).

ook fijn om te weten: een vliegticket heen-en-terug naar zadar kost maar 60 euro, terwijl een treinticket enkele reis van gent naar charleroi 20 euro kost … lang leve ryanair zeker? als er trouwens mensen zijn die mij voor 50 euro af en toe heen en terug naar charleroi willen voeren, ik start binnenkort met sollicitaites ;-)

zoals gewoonlijk was ik ook pas de dag ervoor mijn spullen beginnen pakken, om dan te beseffen dat ik een rugzak én handtas nodig ging hebben om alles te dragen. een big no no voor ryanair uiteraard, want alles moet in 1 tas. dus vond ik er niks beter op dan de 2 samen in 1 grote boodschappentas te stoppen net voor de ryanair controle :-) hah, evelien 1 <> ryanair 0.

de rest is standaard: een half uur nadat de gate normaalgezien sluit konden de laatste mensen pas op het vliegtuig. en nog op tijd landen met toeters en bellen … ze zijn er zo trots op by ryanair.

gelukkig had ik een hoopje kuna’s gekregen van de lieve Joke en moest ik niet aan de ATM aanschuiven bij aankomst. anyways, hop gaat de bus, op naar Zadar centrum. in mijn hostel mag ik nog niet binnen, dus loop ik maar even wat rond. en dan kom ik dit tegen:

hvala - travel -

mooooooooooi! en rustig! ongelooflijk. ik voel me plots terug wakker :-)

dan snel inchecken, de fancy hotel lockers testen, uitzoeken hoe ik de deur openkrijg, gsm wat opladen & snel de straat op. waar ik de eerste beste winkelmadam vraag hoe je ‘hvala’ (danku) correct uitspreek. ze is een beetje gegeneerd en geflatteerd denk ik.

terug naar het water! moooooooi! ik zet me even op de pier en zie dat er lustig in het water gezwommen wordt. “is it cold” vraag ik. “comment?” (want engels verstond ze niet waarschijnlijk) “est-ce que c’est froid?” “non pas du tout!” en ik beslis dat ik morgen mijn zwemkledij onder mijn outfit aandoe.

hvala - travel -

dan op naar het sea organ; een muzikaal kunstwerk-achtig ding dat de wind omzet in muziek. fijn, maar vooral leuk om mijn voetjes in het water te stoppen. echt koud is het niet, maar echt warm toch ook niet :-)

heb ik al gezegd dat het hier mooi is?

hvala - travel -

plots weet ik ook waarom er niemand op die eerste trede aan het water zat … 1 grote golf van de voorbijvarende ferry en je hebt een nat achterste … ach ja, dan moet ik wat langer blijven zitten tot mijn poep droog is :-)

ook ‘s avonds ga ik nog even op stap en ontdek een pleintje waar de plaatselijke schlager zijn ding doet. op naar morgen!