No Aranjuez

Gisteren had ik om 9u afgesproken met Morgan aan Goya om een taxi te nemen naar Atocha (treinstation). Ik was zoals gewoonlijk iets te laat, maar we arriveerden toch nog op tijd. Morgan ging in de rij staan om tickets te kopen en ik ging vragen waar we moesten opstappen voor de Tren de la Fresa. Die vriendelijke meneer wist mij te vertellen dat alle tickets voor vandaag al verkocht waren! En dat de eerstvolgende vrije dag de 10de mei was …

Ik dus terug naar Morgan om dit te gaan vertellen en om voor te stellen ergens anders naartoe te gaan. Aangezien hij al overal geweest was waar ik naartoe wou gaan en omgekeerd (ik al overal naartoe ga gaan waar hij naartoe wou) besloten we maar om in Madrid te blijven. En wat doet een mens dan? Naar de Media Markt gaan natuurlijk! (Soms doet Morgan me denken aan iemand van thuis, maar ik weet niet precies wie … Heb ik al gezegd dat Morgan een Wii op zijn appartement heeft?)

Dus namen we dan de metro naar de Media Markt en liepen we daar wat rond. Hij had op voorhand gezegd dat ik er moest voor zorgen dat hij geen PS3 en GTA4 zou kopen en dat deed ik dus ook. (Jammer genoeg mocht ik geen foto’s nemen van zijn blauw oog ;)

Toen we uiteindelijk met lege handen naar buiten kwamen, namen we de metro terug naar centrum Madrid waar we even gingen wandelen op Plaza Mayor met een lekker Ben & Jerry’s ijsje. Daarna besloten we dan maar om naar Iron Man te gaan kijken; ik had gezegd dat Leena hem reeds gezien had en niet zo goed vond en hij zei dat hij hem nog wel wou zien, dus wandelden we richting cinema Ideal. We waren net te laat voor de voorstelling van 12u30, dus kochten we tickets voor die van 16u30.

Ondertussen gingen we nog even naar het Reina Sofia museum (dat museum waar ik met de Delftenaars naartoe wou vorige week, maar ze niet wilden aanschuiven). Vandaag stond er ook een hele lange rij en Morgan had ook geen zin om aan te schuiven, dus gingen we gezegllig uitrusten op het plein en kijken hoe de rij langzaam aan langer en langer werd.

Toen werd het tijd om terug te keren naar de cinema. Het begin van Iron Man vond ik echt slecht. Ik dacht op een gegeven moment: als hij nu nog een knopje indrukt en begint te vliegen, is het voor mij gedaan. En wat deed hij? Inderdaad … vliegen! Maar daarna werd het iets beter. En het 2de deel van de film is dus niet zo slecht. Ik had op internet gelezen dat er na de credits nog een extra 2 minuten film kwam dus bleven we samen met nog een aantal ‘fanboys’ zitten. En het was echt de moeite. Ik zou de film aanraden enkel en alleen voor die 2 minuten ;)

Daarna wou Morgan nog even de Fnac en El Corte Ingles binnen want hij zocht een bluetooth oortje om met Skype te gebruiken, maar de keuze is hier vrij beperkt en dus kocht hij niks. We aten buiten nog een ijsje en vonden dat het dan wel tijd was om naar huis te gaan (19u).

Toen ik thuiskwam rook ik dat er iemand in de buurt iets lekker gebakken had en toen ik binnenkwam bleek dat Maite een chocoladetaart gebakken had! Dus ik at snel een boterham als avondmaal en begon dan aan de taart :D

Ondertussen had ik gezien dat internet weer super traag was en Maite belde dan maar naar Telefonica (de meest gehate internetprovider in Spanje, die jammer genoeg wel het grootste marktaandeel bezit). Na veel knopjes indrukken en kabels in en uit trekken gingen ze het vanuit de centrale oplossen en moesten we gewoon wachten. Maar ondertussen had ik wel geen internet! Ik voelde me zo verloren … ;)

Deze morgen was er nog steeds geen internet (of dat dacht ik toch), maar toen kreeg ik het geniale idee om mijn netwerkkabel (ja ik heb een netwerkkabel meegebracht naar Spanje) te gebruiken i.p.v. WiFi en wonder boven wonder, ik heb weer internet!