amai

amai, wat een dag!

deze morgen samen met sandro vertrokken naar split. snel nog een pizza-slice binnenwerken & dan de bus op. we lopen nog even door split-city (wow, oude gebouwen …) en dan kan ik verder op de ferry naar het prachtige hvar.

en als ik prachtig zeg, dan bedoel ik eigenlijk ON.GE.LOOF.LIJK.MOOI.JE.KAN.HET.JE.NIET.VOORSTELLEN! ofte ik-wil-hier-nooit-meer-weg-ik-kom-hier-wonen-mooi. ik zwier hier een foto tussen, maar je moet het echt zelf eens zien.

amai - travel -

naar ‘t schijnt wordt dit het nieuwe saint-tropez of cannes trouwens … papa, wil je hier geen zomerhuis kopen?

mijn hostel is super dicht bij het centrum & ik ontmoet al snel een engels koppel (laura & will) dat mij ‘goedkope wijn’ uit korcula aanbiedt. en daar ga ik graag op in :-) ze leren mij ‘presidenten’ (ja, blijkbaar kon ik dat nog niet) en daarna gaan we samen met nog wat mensen van het hostel op zwier!

we belanden in de kiva bar (hoewel we eigenlijk op straat staan) en nadat mijn trommelvlies permanent beschadigd werd door een slovaak gaan we verder naar de ‘pink champagne’ club. en hier begint het :-)

terwijl we nog op een aantal mensen wachten gaat een van onze compagnons op een parking aan de kant plassen. ondertussen komen 2 agenten uit het politiebureau ernaast en sluiten ze de parking af. blijkbaar mag je niet plassen op een politieparking … en dus nemen ze hem mee naar binnen! will wordt ook naar binnen geroepen omdat hij foto’s van het gebouw aan het nemen is :-) ondertussen gaan laura en ik de club binnen om te plassen & belanden we in de grootste lift ooit! zeker 2m op 4m … met paarse velvet stoeletjes!

amai - travel -

anyways, terwijl we wachten om terug naar boven te gaan, beginnen we te praten met een rus die blijkbaar een boot liggen heeft in de haven. en vriendelijk als hij is, mogen we mee een kijkje gaan nemen :-) (onze 2 compagnons zijn ondertussen gelukkig ‘vrijgelaten’ na een kleine vergoeding betaald te hebben uiteraard)

we zijn niet 100% zeker of het effectief wel zijn boot is, maar nemen toch maar een drankje aan. en ook al drink ik geen whiskey, ik ga dat nu niet weigeren :-) zo blijven we nog verder praten met de russen, tot het om 5u30 echt tijd wordt om te gaan slapen. maar eerst nog tijd voor een russisch kozak-nummertje en bijhorende dans :-)

amai - travel -

wat een nacht!