it’s a small world after all

byo wedding picnic

27/2 – vandaag switchen we van ons luxeverblijf bij annelies & jelle, naar ons luxeverblijf in de airbnb. en wat een luxe! amai. we hebben een super bed waar we heel blij mee zijn (video), kapstokken (omg!) en plaats om onze valies eens uit te pakken na 2 maanden. de keuken hier is zelfs beter uitgerust dan die van mij (hoewel dat niet heel moeilijk is …).

en ‘s avonds is ook de papa er! knuffels!

28/2 – vandaag vertrekt tessa voor een paar dagen naar sydney en trek ik de stad in met mijn papa. we zien brisbane vanuit het grote rad, wandelen langs south bank, gaan wat shoppen en komen brenda tegen! moh, kleine stad!

we sluiten de dag af met een gezellige babbel met melissa, met zicht op brisbane city. ah, the good life :-)

1/3 – “of we meewillen naar een trouw” vroeg melissa gisteren. euhm, absoluut! maar ik heb wel geen fancy outfit mee … “oh, the groom’s father never wears shoes, you’ll be fine!” ok dan :-)

en effectief, de volledige trouwsuite liep blootsvoets en met bloemen in het haar :-) ik voelde me dus toch te fancy in mijn samengesmeten outfit.

wie er trouwt? patrick (new zealand) en marissa (aussie) die beide behoren tot de ‘catholic workers’ community. catholic wut? blijkbaar zijn dat kleine groepjes mensen die hun katholiek geloof ook echt in de praktijk omzetten (de armen voederen, gevangen bezoeken, onderdak verlenen, etc.). allemaal heel mooi, los van dat catholic gedoe natuurlijk :-)

de ceremonie zelf zit vol muziek (aboriginal & maori liederen). heel mooi :-) en daarna is iedereen uitgenodigd voor een BYO picnic in het park! gesjellig! we kennen er uiteraard niemand, alhoewel … plots zie ik katie daar (van de cs meeting vorige week). kleine wereld! na een paar heel mooie speeches zijn we uit ge-weddingcrasht en beslissen we om toch maar terug te keren. laat die mensen maar vieren met hun vrienden en familie :-)

2/3 – juij! tessa is terug! knuffels galore! we gaan op t gemak naar een marktje in south bank, eten indisch en genieten van wat live blues muziek op straat. en ohja, de papa koopt nog een cadeautje voor lana!

’s avonds doen we een ‘dinner cruise’ over de rivier. het seafood buffet kan me niet bekoren, maar gelukkig is er genoeg veggie-eten :-) mooie boot, goed gezelschap & mooi uitzicht op brisbane by night. meer moet dat niet zijn :-)

3/3 – niet zo veel geslapen vannacht, maar we staan vroeg op voor ‘straddle’ aka stradbroke island. na een taxi-rit, ferry-rit & bus-rit komen we toe op cylinder beach waar tessa en ik onze tweede surfles volgen. iets meer uitleg dan de vorige keer :-) maar de golven zijn echt immens. we doen er telkens een kwartier over om in het water te geraken, om dan op een paar seconden ‘te surfen’. en opnieuw, en opnieuw. maar we hebben beide toch een paar keer rechtgestaan. mission accomplished!

we wandelen wat verder, op zoek naar eten als het plots begint te regenen. wat niet zo erg is aangezien we toch nat zijn & het hier helemaal niet koud is :-) op een gegeven moment zie ik vlak achter tessa 2 kangoeroes staan. gewoon in een tuin! zotjes! we gaan nog ff zwemmen op frenchman’s beach en keren dan terug naar brissie.

’s avonds gaan we eten met jelle, annelies & brenda om afscheid te nemen. snifs :-( merci voor het onderdak, de tips en leuke babbels! tot in zelzate :-)