Swishing

Swishing is een event waar je (voorlopig enkel als vrouw) enkele kleren meebrengt, ze afgeeft en daarna evenveel stuks mag meenemen van andere mensen die net hetzelfde doen.

Zondag was het de 3de editie en ging ik voor de eerste keer naar zo een Swishing event in Gent. De locatie was één van de Kringwinkels, namelijk die aan de Vlaamse Kaai (zo een beetje in mijn achtertuin :-) Dus ging ik samen met Charlotte en Elise, geladen met kleren, op stap naar de Kringwinkel voor mijn eerste Swishing.

Bij het binnenkomen kregen we eerst de standaarduitleg en controleerden ze onze kleren. Dit vond ik zeker niet overbodig, want zo was ik zeker dat ik zelf met deftige kleren naar huis kon gaan. Daarna konden we even rondlopen in de Kringwinkel en genieten van een drankje, hapje en konden we aanschuiven om ons te laten schminken. (met nadruk op het aanschuiven, want die stand was vrij populair)

Om 16u was het dan zover. We kregen 45 minuten om de kleren te bekijken, passen en te beslissen welke we naar huis wilden meenemen. Ik had in totaal 5 stukken gezien die ik wel wou. Dat was het enige wat me een beetje stoorde aan het concept; veel mensen brengen echt hun afdankertjes mee en naar mijn mening waren er dus niet veel ‘mooie’ kleren aanwezig. Het was wel leuk om te zien hoe andere dames mijn kleren pasten en ze blijkbaar toch wel leuk vonden.

Daarna begon het pas echt, in de eerste ronde mochten we slechts één kledingstuk nemen, dus wou ik natuurlijk zo snel mogelijk naar dat ene stuk lopen om zeker te zijn dat ik het mee kon nemen naar huis. Gelukkig hadden ze ons op voorhand gewaarschuwd dat we niet mochten lopen of bijten dus verliep alles vrij rustig ;-)

Uiteindelijk had ik toch 3 van de 5 kledingstukken die ik wou en kon ik tevreden naar de kassa gaan om af te rekenen. Mijn uiteindelijke rekening kan je hier vinden.