tessa en evelien take the UAE

hoera! we zijn in sydney! :-) fijn, fijn, fijn. maar ook in abu dhabi & dubai hebben we ons al geamuseerd, hoewel de steden ons niet zo hard liggen …
ik vat kort even de eerste & ook finale indrukken samen:

  • beide steden zijn heel … proper. en ja, dat is fijn, maar het kan ook te proper zijn. zo kan je geen 5m wandelen of er is iemand het vuil van onder je voeten aan het vegen, of de spetters aan het opdrogen nadat je je handen gewassen hebt, etc. het was allemaal net iets te gemaakt voor mij.
  • zonder auto ben je niemand, blijkbaar. alle wegen & gebouwen zijn voorzien op auto’s. niet op fietsers of voetgangers. die moeten zich maar een baan zien te vormen tussen de auto’s.
  • vooral abu dhabi is geen toeristische stad. ik begrijp wel dat het een andere stad zal zijn als je er woont, maar als toerist heb je een paar grote ‘attracties’ en that’s it.
  • uiteraard veel skyscrapers :-) de één al wat zotter en mooier dan de ander.
  • blijkbaar regent het daar maar 2 dagen per jaar, en hebben wij er daar nu 3 van meegemaakt :-s (hoewel de regen niet te vergelijken is met belgie)
  • op zich zijn beide steden niet heel duur voor de basics. ik kan me inbeelden dat je aan de ene kant grote sterrenrestaurants en -hotels hebt & grote auto’s en huizen. maar aan de andere kant kan je voor 40 eurocent een bus nemen naar de andere kant van het stad, zijn taxi’s een pak goedkoper dan in belgie & hebben we altijd heel betaalbaar & lekker kunnen eten.
  • waar we wel heel erg van genoten hebben is de ‘voorkeursbehandeling’ die vrouwen daar vaak krijgen. zo zijn er op de bussen & metro’s plaatsen voorbehouden voor vrouwen, waar mannen niet mogen staan. en ook vaak weggejaagd worden door een straffe madam :-) ook voor bustickets is er vaak een aparte (en kortere) rij voor vrouwen. daar zou ik best aan kunnen wennen :-)
  • en je kan er uiteraard zotte dingen doen! zoals schieten met een revolver, fietsen op het F1 circuit, de hoogste toren ter wereld zien, de grootste shoppingmall ter wereld bezoeken + er in gaan schaatsen! en dat allemaal in het midden van de woestijn :-)

al bij al was het een goede start van ons avontuur. niet 100% ons ding, maar wel de moeite om eens te zien. en vooral door onze host anmri voelden we ons vaak wel thuis in de UAE :-)

3 COMMENTS