The tale of the “ughjtoerjuekeo”

It’s time to write my first ‘How-to’ guide: How to apologize for not calling a friend on their birthdayOk, say you have a friend, whom we’ll call … Stijn for the purpose of this guide. Now, you didn’t forget his birthday, but you just forgot to text him or send an email … How to rectify this situation …

  • Step 1: Think of all the things that could have prevented you from sending him a message that day.
  • Step 2: Pick the most ridiculous one of all.
  • Step 3: Add some TV quotes/links.
  • Step 4: Put them together in a story (preferably a long one).
  • Step 5: Apologize :D

Here’s an example of what you could end up with (sorry it’s in Dutch):

Ik weet da ik 2 dagen te laat ben maar er was gisteren een asteroide op ons huis gevallen en heel den inboedel was platgebrand. Gelukkig had ik mijn iPhone bij mij op zak! Maar toen kwam er een paars manneke uit die asteriode da per se mijn iPhone wou gebruiken om naar huis te bellen en die is er dan vandoorgegaan met mijnen iPhone en dan heb ik die de helen dag achtervolgd tot da ik hem eindelijk heb ingehaald, doodgeslagen heb en mijn iPhone kon terugnemen. Maar toen kwamen Mulder en Scully en die hebben mij meegenomen naar Area 52 en daar de hele tijd ondervraagd. (blijkbaar was da paars manneke een vriend van under en vonden ze ‘t niet leuk da ik die had vermoord enzo.)Uiteindelijk ben ik daar dan toch kunnen ontsnappen, maar dan moest ik mijn iPhone nog terugkrijgen en die zat ondertussen al in de maag van een “ughjtoerjuekeo” (das t broertje van da paars manneke). Die moest ik dus eerst een laxeermiddel in zijn eten zien te doen en dan was ‘t wachten tot dat die naar ‘t toilet ging, maar da duurde ff want blijkbaar gaan die maar 1 keer in de maand naar ‘t toilet, maar gelukkig was da net dienen dag. Ik had dan dus ne filter onder diene zijn wc gehangen om mijn iPhone der uit te filteren, maar op da moment belde der net iemand en keek die “ughjtoerjuekeo” dus naar beneden en die zag diene filter hangen … gelukkig kon k snel mijn iPhone nemen en weglopen. En aangezien da die “ughjtoerjuekeo” 500 kilo woog kon die mij niet achtervolgen natuurlijk.Maar toen zat k dus nog altijd in Area 52 (en kga nie zeggen waar het is, anders gaan ze mij zeker vermoorden). Toen bleek plots da ik nie mijn iPhone meehad, maar die van Mulder. Da was nie zo erg want daar stond het numer van Tuvok (diene van Star Trek ;) in en die heeft mij dan ‘opgebeamed’ en was ik sebiet weer thuis.Eigenlijk mocht k u dit allemaal nie vertellen, maar ik doe het toch als verontschuldiging omda k een beetje te laat ben.