There are no ugly men in Rotterdam

Klinkt mooi he … En het is zo. Ik heb hier nog geen enkele lelijke man gezien. Dat belooft!

Deze morgen nam ik om 9u15 de bus richting Gent-Sint-Pieters. Daar kocht ik snel een broodje en miste mijn trein … Geen nood, 40 minuten later kwam er al een volgende trein. Op de trein richting Antwerpen hoorde ik (door mijn iPod heen) dat er Nederlanders naast mij zaten. Toen we moesten overstappen begonnen we te praten want ze moesten op dezelfde trein richting Rotterdam/Amsterdam. Mijn eerste contact met Nederlanders was positief!

Eenmaal in Rotterdam aangekomen kocht ik een ‘Strippenkaart’ (nationaal vervoersbewijs) en sleurde mijn valiezen de metro in. Na eventjes gewandeld te hebben kwam ik dan aan op de Hogeschool Rotterdam. Ik vroeg aan de receptie: “Waar is het International Office?’ en ze begon in het Engels uit te leggen hoe ik daar geraakte … Toen ik zei dat ik Nederlands praatte begon ze even te lachen! Toen haalde ik daar mijn sleutel af en vertrok met de metro naar de Robert Baeldestraat 116-1, 3061 TN Rotterdam (dat is mijn adres trouwens). Na een LANGE wandeling vond ik het gebouw dan toch. Ik moet nog steeds die ene student in mekaar slaan omdat hij mij opzettelijk (vermoed ik) de verkeerde kant uit stuurde.

Het eerste wat ik deed was natuurlijk mijn computer aanzetten en mijn mail controleren. Ik kreeg dan bijna een ‘nervous breakdown’ toen ik zag dat ik een login en paswoord nodig had en dus nog niet op internet kan. Morgen beginnen we er aan! High-speed internet, geen downloadlimiet … lang leve Nederland!

Na mijn kamer geïnspecteerd te hebben besloot mijn maag dat ik boodschappen moest doen. Dus ik vroeg enkele mensen of er een supermarkt in de buurt was. Opnieuw probeerde iemand het in het Engels uit te leggen … deze keer liet ik haar maar doen. Uiteindelijk vroeg ik het dan nog eens aan iemand en die zei dat ze geen Nederlands sprak en stelde voor om mee te gaan, aangezien ze toch tijd had. Toen bleek dat ze ook een RIBA-studente was (Raising International Business Awarenes, het ERASMUS project waarmee ik hier zit). Ik leerde dat ze in een klein dorpje in Finland woont, haar dichtste buur op een afstand van 10km woont, ze hier ook nog geen lelijke mannen gezien heeft en ze graag WOW speelt …

’s Avonds gingen we samen nog even wandelen omdat er in de buurt ergens een feestje word gegeven waar we niet op zijn uitgenodigd (lang leve enkel glas … :s)

Slaapwel! Groetjes uit Rotterdam xxx