tiny op de boerderij

12/2 – vandaag gaat tessa mountainbiken en blijf ik gezellig in het hostel (is het trouwens de hostel of het hostel? – geen idee). om 6:30pm worden we opgehaald door tallulah! we mogen de komende dagen op haar boerderij verblijven in ruil voor wat werk. spannend! de rit naar ‘federal’, waar ze wonen, is echt prachtig. door het australisch hinterland: koeien & boerderijen overal, prachtige natuur. en zo rustig!

tallulah toont ons waar we slapen & laat ook vallen dat er een huntsman! in onze badkamer zit, dat er zeker (dodelijke) slangen in de buurt zitten & dat er ook possums & wallaby’s ’s nachts ronddwalen. ahja, en dat ze die wespennest morgen wel aanpakt … euhm, noch tessa, noch ik, hebben heel goed geslapen die nacht!

13/2 – op de boerenbuiten staan we om 6u op! hmmm, ff wennen toch. en ik herinner mij dat ik zeker 3 verschillende dromen over insecten had …

gelukkig zijn er ook leuke diertjes op de boerderij. we maken kennis met de 2 konijnen, kippen, cavia’s, ganzen & krijgen te horen dat er ook koalas in de buurt zitten!

we voeren ava naar school en gaan dan met tallulah ff zwemmen in een rivier dichtbij. zout water zonder golven, t is eens iets anders :-) tijd dus om eindelijk de onderwater-modus van tessa haar camera te testen! fishies! :-) daarna gaan we nog ff boodschappen doen in ‘brunswick heads’ & dan back to the farm!

onze opdracht van vandaag: ‘onkruid’ wieden & ‘takjes’ op een hoop smijten. maar net zoals de spinnen, valt dat een pak groter uit dan in belgie … lastig werk, maar best ok. alleen denk ik dat er elk moment een slang uit het gewas kan springen!

’s avonds kijken we wat tv met ava. 13 jaar en nu al goede smaak! battlestar galactica, firefly, big bang theory, etc. nice!

en we maken ook kennis met jefke, de huntsman in ons badkamer … ik voorspel opnieuw weinig slaap!

14/2 – ik sta op om 6u30 en start samen met tallulah de dag met een yoga-sessie. daarna gaan we naar de mullumbimby farmer’s market. om nom, lekker lekker. ze hebben hier echt brood! (ja, want bakkerijen vind je hier niet echt en in de supermarkten hebben ze enkel sponsbrood). we kopen ook een valentijnscadeautje voor ava: een brownie in de vorm van een hartje die we eigenlijk zelf wel willen eten :-)

we zetten ava af op school & gaan de rest van de ochtend al kuisend aan de slag. ahja, want vanavond komt andrew, tallulah haar vriend thuis & dan moet het proper liggen :-)

’s middags gaan we naar ‘bangalow’, windowshoppen. cute little town, maar allemaal heel duur :-) de rest van de middag vullen we gaten op in de tuin! gravel & dirt opscheppen & ergens anders neerleggen! deze keer mét muziek, vanop mijn gsm in de achterkant van tessa haar broek :-)

ik sta klaar om mij te douchen als ik plots een grote spin op mijn rugzak zie zitten! waaaah, er komt gegiechel en geschreeuw aan te pas als we ze proberen vangen. ava, die alles gehoord heeft en denkt dat er iemand vermoord wordt, vangt uiteindelijk de spin voor ons. heldin!

’s avonds voor het eten toont ava ons nog hoe je een vegemite toast maakt. smaakt al iets beter dan toen ik dat spul puur at, maar is nog steeds niks voor mij … in tegenstelling tot de pavlova die we later als dessert krijgen!

ondertussen is andrew, die trouwens voor google werkt, toegekomen en vuur ik al snel deze vraag op hem af: “do you think google will ever become evil?”. hij vindt het geen bizarre vraag en zegt min of meer van nee, maar ik ben er toch niet gerust in :-p

normaalgezien gingen we nog tot zondag blijven, maar aangezien deze city-girls niet zo goed slapen tussen al het wildlife, spreken we af om morgen al terug te keren naar byron. hoera!

 

en een aparte collage voor alle beestjes!