Welcome to Tijuana … Go Padres!

Veel meegemaakt vandaag! We gingen naar Mexico en zagen een San Diego Padres baseball game.

Deze morgen vertrokken we rond 10u richting San Diego. Na een ‘Vista Point’-tussenstop en een tank-tussenstop besloten we om even voorbij San Diego te rijden en over de grens naar Mexico te trekken. Aangezien we met onze huurauto niet over de grens mogen, dropten we de auto op een parkeerplaats en gingen we met een shuttlebus naar Tijuana! Hier is dat vooral bekend bij de jongeren die daar naartoe gaan voor de drugs, drank en … ‘dames van plezier’. De toeristen kunnen hier vooral veel armoede zien en namaak kopen. “Gucci bags, Prada bags, bonita chica, come inside and buy something”. Mensen die een tekort aan aandacht hebben moeten vooral eens door La Avenida de la Revolucion lopen en je wordt onmiddellijk overspoeld met aandacht van de straatverkopers. Je kan er zelfs foto’s maken van echte (geschilderde) zebra’s.

Toen we terugkeerden van Tijuana moesten we heel lang aanschuiven aan de grens. Iedereen wil natuurlijk Amerika binnenkomen. we zagen zelfs een illegaal die wegliep van de politie en met handboeien terug werd gebracht.

Daarna keerden we terug naar San Diego. Op weg naar het hotel zagen we het indrukwekkende PETCO Park Baseball Stadium. Aan de hemdjes en petjes te zien was er blijkbaar een match deze avond. We vroegen dus in het hotel of er nog tickets waren en ze zeiden dat we gerust daar nog tickets konden kopen.

Na even te wandelen geraakten we dan toch aan het stadium en met een uur vertraging (we legden aan de mensen achter ons uit dat we helemaal van België moesten komen en daarom te laat waren) konden we naar de match kijken. Het zou natuurlijk interessanter geweest zijn als we de spelregels kenden en de Padres niet verloren hadden, maar het was toch de zoveelste culturele ervaring!

Toen we terug kwamen op het hotel gingen ik en papa nog even in de sauna en daarna slapen. Alle ja, slapen … als je door dat gesnurk van papa kan slapen … (Laura wel, ik niet, …)