belgium represent!

draaien aan het rad

21/2 – ok, dat begint hier creepy te worden. telkens we in een nieuwe stad toekomen brengen we het slechte weer mee. in abu dhabi hadden we 3 van de 2! regendagen meegemaakt, in byron bay begon het onze eerste dag plots te regenen, in gold coast was het uber-bewolkt op onze eerste dag & vandaag in brisbane is het voor de eerste keer sinds lang beginnen regenen … we missen belgie al hoor … not!

anywho, we blijven een paar dagen slapen bij jelle & annelies uit … zelzate! vrienden van tessa (en van mijn neef bert) die hier al een tijdje wonen. en wat een luxe voor ons; een deftig bed, 2 kussens, een douche waar ik het niet nodig vind om mijn teenslippers aan te houden, etc.

we krijgen een tour van het zwembad en zien annelies haar fiets staan, van wauters uit assenede! :-D ‘s avonds nemen ze ons mee op cafe met hun vrienden; een hoopje belgen :-)

22/2 – annelies en jelle nemen ons mee op sleeptouw naar de botanic gardens en mount coot-tha met een prachtig uitzicht over brisbane. we gaan ook op wandel naar een waterval, waar geen water in loopt (ahja want t is al eeuwen geleden dat het hier nog eens geregend heeft!).

23/2 – vandaag wandelen we langs de rivier naar the powerhouse, een cafe dat vroeger – je raadt het – een electriciteitscentrale was. brisbane is echt prachtig. tessa en ik wisselen 1 blik en weten: “hier zouden we wel kunnen wonen!”. we wandelen door newstead park & zien een bizar spel met zwaarden, knuppels, schilden & andere dingen waarvan ik niet weet hoe ik het zou moeten omschrijven … blijkbaar noemt het spel ‘jugger‘ en is het vooral populair in ostralie & duitsland. google het maar eens :-D

24/2 – juij, nog maar eens gaan shoppen vandaag! we ontdekken ook south bank parklands. de ostralische versie van DOKstrand in gent … een aangelegd strand in de stad. maar laat ons zeggen dat het er hier net iets tropischer uitziet.

en ‘s avonds maken kennis met brenda, die ook een paar dagen bij annelies & jelle blijft slapen.

25/2 – oh boy. remember wolf creek? de film over backpackers in ostralie die we in kanwal te zien kregen? blijkbaar komt wolf creek 2 deze week uit in de cinema en moeten wij gaan kijken :-) jelle en annelies raden ons een ‘goedkopere’ cinema aan. en echt; $6,5 voor een ticketje, dat is maar 4 euro ofzo! we gaan weliswaar over de middag omdat we liever niet in het donker naar huis gaan na de film :-p bah, nog creepier dan de vorige!

‘s avonds gaan we naar een couchsurfing meeting waar we, go figure, 4 belgen ontmoeten! uit gent dan nog wel! en tessa kent 1 van de 4! zotjes. ik maak me al snel weg uit het ‘belgengroepje’ en babbel met katie uit brisbane en topi uit finland.

26/2 – ja, t is zover. tessa overtuigt me om toch naar een museum te gaan … het queensland museum. best nog ok hoor :-) vooral als je domme filmpjes kan maken :-)

we wandelen ook nog even naar eagle street pier voor het mooie uitzicht & keren dan terug naar newstead, waar jelle & annelies wonen. ik ga ‘s avonds mee met annelies naar de power yoga. O.M.G. ik heb nog nooit van mijn leven zoveel gezweet! echt waar, het zweet drupte op mijn mat! maar t deed terug wel veel deugd :-D