melbs

ik ben fan!

24/3 – melbourne, of melbs, was van in het begin de stad waar ik meest naar uitzag en het moest niet onderdoen voor mijn verwachtingen!

of toch? zodra we landen vliegt de kou ons letterlijk om de oren. whut? t is hier koud! snel mijn jas van onderaan mijn valies sleuren. tweede teleurstelling: onze geliefde $5 domino’s pizza deals kunnen we niet vinden in melbourne.

25/3 – maar dan, als echte kennismaking met melbourne gaan we op wandel door st. kilda (aka hipsterville #1). we gaan wat shoppen, wandelen langs het (ienieminie) kleine strand & ik eet een gigantisch lekkere lemon meringue pie met lemon-lime-and-bitters-drankje. hello city-life! vaarwel eenvoudig & humble life …

we gaan ook naar het postkantoor om de laatste van onze kaartjes te posten. als ik vraag waarom de postzgels die ze mij verkopen 2 keer zo duur zijn als die waarmee ik mijn vorige 30 kaartjes mee postte, krijg ik ff een paniekaanval. blijkbaar is het tarief een aantal maanden geleden een pak opgeslaan en hebben we een hoop kaartjes verstuurd met te weinig postzegels! oh no! we kunnen enkel maar duimen dat de meeste wel toekomen …

‘s middags spreken we af met tash, die we in de blue mountains leerden kennen. super leuk weerzien! we praten bij in de botanical gardens van st. kilda. ‘s avonds gaan we samen naar de queen victoria markets. super veel leuke spulletjes, maar niks gekocht :-) behalve lekker eten dan!

26/3 – vandaag gaan we echt shoppen in melbs! en toevallig komen we tash tegen! kleine stad, i guess? ze neemt ons mee op sleeptouw naar de shops en naar een student protest! blijkbaar wordt het budget voor onderwijs een pak verminderd en dus komen de studenten op straat! best leuk om te zien :-)

27/3 – we mogen vanaf vandaag bij tash blijven slapen, dus doen we voor de laatste keer op deze reis van ‘checkout’. onderweg naar tash hebben we ook onze eerste en laatste woordenwisseling ;-) dat mocht wel eens, na 3 maanden he!

tash woont in northcote (hipsterville #2), aan de andere kant van melbourne. als we daar zijn hebben we dan ook niet veel zin meer om iets te doen, dus blijven we gewoon gezellig thuis.

28/3 – vandaag gaan we … shoppen. again … op high street deze keer. met veel boetiekjes vol leuke spulletjes! ik kan me dan ook niet inhouden en koop een paar oorbellen, een ring en een handtasje. ugh, ik had nochtans met mezelf afgesproken dat ik niks nodig had!

‘s avonds gaan tessa en ik naar een rugby match kijken! oh boy, oh boy, oh boy :-) what a treat! mannen in shortjes, met ferme kuiten die elkaar constant knuffelen … ik ben fan!

29/3 – ole, vandaag gaan we … shoppen … outlet shoppen deze keer. op smith street. en hoera! ik heb enkel dingen gekocht die op mijn lijstje stonden. ‘s avonds eten we super lekkere taco’s met tash & caitlin by “trippy taco’s” & gaan we iets drinken by ‘grumpy’. omdat het earth hour is doen we daar ook een lampje uit :-)

30/3 – vandaag gaan we naar de vegan markets in st. kilda, maar buiten een creepy kerel is er niet veel te doen. tash heeft een familiefeest in de buurt en komt even langs met haar moeder en nichtje hineana (super mooie naam!). we hangen even de aap uit (letterlijk) op het speelplein en gaan dan mee naar het huis van tash haar ouders. ik kijk er samen met hineana naar de kleine zeemeermin! en daarna krijgen we een lekker feestmaal voorgeschoteld en praten we over aboriginal skin names (ik snapte er niks van zonder wikipedia …).

dit wordt blijkbaar een lange blogpost, dus ik kort het wat in …

31/3 – yoga! hoera! bij super vriendelijke sri lankaanse chef. deed terug deugd.

1/4 – dallas buyers club gezien in westgarth cinema.

2/4 – lindy hop in melbourne! hoera! ik kan het nog een beetje :-) voet verstuikt. auch

3/4 – yoga! naar dokter met tessa (koorts). concert van vriendin van tash. feest!

4/4 – abotsford convent lunch (een pay what you want concept). lekker gezellig.

5/4 – tessa is nog steeds niet beter en ligt te rillen voor dood in ons bed, dus ik bel een taxi en we vliegen om 6u naar de emergency room. vriendelijke verpleegster, knappe dokter, veel testen > longinfectie. maar ze mag toch terug naar huis met veel antibiotica.

ik ga nog eens naar de yoga met tash en houd me verder rustig want ik wil mijn immuunsysteem zijn werk laten doen. ik moet en zal lana knuffelen als ik terug thuis ben!!

6/4 – laatste dagje in melbourne! lekker op t gemak brunchen in de tuin, plannen maken met tash voor een bezoekje aan europa, een late lunch en dan maak ik me klaar. ik geef eerst tessa een knuffel en ga dan pas douchen (geen microben meer op mij ;-)

als ik op de luchthaven toekom blijkt dat mijn vlucht 3u vertraging heeft! (had ik misschien thuis kunnen checken). allemaal geen probleem voor mij, maar hoe zit het dan met mijn connecting flight?! als we ook in het vliegtuig zelf nog vertraging hebben besluit ik dat ik die connecting flight niet meer zal halen en ook de flight attendants bevestigen dat.

maar! als ik eenmaal in abu dhabi uit het vliegtuig stap zie ik dat mijn vlucht naar amsterdam net aan het boarden is. ik zet het dus op een loopje, vlieg door de security, passeer miljoenen gates en haal het toch nog op tijd! om dan nog een half uur op het vliegtuig zelf te zitten wachten natuurlijk … maar alle, ben al blij dat ik het gehaald heb! tot ik plots een stel hollanders hoor praten … juist ja, een vlucht naar amsterdam :-p

dan snel de trein op, ff een nostalgisch moment als ik in rotterdam passeer en dan is het een blij weerzien in antwerpen!

melbourne was echt de beste afsluiter die ik kon wensen. gewoon 2 weken chillen bij tash thuis en daar leven ipv de toerist uithangen. een mooie afsluiter van een mooie reis :-)