wat is vakantie?

schrijven is goed voor de ziel, of de hersenen, of zoiets. dus ik ga er terug mee beginnen. lees mijn gezever, of lees het niet :-) it’s a free world.

anyways. wat is de ideale vakantie/reis voor mij? dat is niet: op hotel gaan en excursie na excursie doen met een hoop japanners (hoewel ik niks tegen japanners heb).

neen, de ideale vakantie is er een waarbij ik thuiskom met het gevoel dat ik veel ervaren heb. dat ik een andere manier van leven heb meegemaakt.

en daarom zet ik mijn eigen leven niet ‘on hold’ als ik ergens anders ben. ik beantwoord mailtjes,  ik plan dingen voor als ik terug thuis ben, en ik werk zelfs af en toe wat. die zaken geven me het gevoel dat ik niet puur op vakantie ben, maar ergens leef. logisch ook dat ik grote fan ben van couchsurfen. je woont tijdelijk bij mensen die een eigen leven hebben en waar jij even in mag meedraaien.

en uiteraard ga ik wel eens een geleide excursie doen, met andere toeristen, of kom ik terecht op tourist traps. maar ik probeer dat wat te beperken.

waar ik mee wil thuiskomen zijn verhalen zoals die studentenfuif in griekenland waar ik de sirtaki danste om daarna op iemand z’n appartement verder te dansen in de living, of die keer in ancona dat onze gastvrouw ons meenam om het beste ijsje van de stad te proeven, of toen we in bologna naar een underground feestje onder een brug gingen en bleven doorpraten tot het licht werd. net zoals toen we in assenede guitar hero speelden tot het licht werd …