down she goes

wow! t wordt hier gewoon elke dag beter en beter :-D
vandaag deed ik canyoning; je weet wel, je start bovenaan een berg en gaat langs/door/in het water naar beneden. za-lig!

deze morgen werd ik opgehaald aan ‘diocletes palace’ (een of ander oud, maar heel mooi waarschijnlijk, gebouw waar ik niet in geweest ben). kleine wereld trouwens: ik kwam lora & will opnieuw tegen!

anywho, we stoppen in een klein stadje ergens bovenop de heuvel (prachtige rit trouwens). nog even wachten op de andere zotten, dus gaan we langs de plaatselijke markt. “beetje look kopen? tegen de vampieren in de canyon!” euhm, nee bedankt. iedereen weet toch dat vampiers niet buiten komen overdag? duh.

maar dus, nadat we ongeveer 4 lagen wetsuit, een helm en een reddingsvest aanhebben kunnen we vertrekken. we = ik, de gids en 3 engelsmannen die eerst denken dat ik canadees ben (score!).

het begint rustig, met wat omgekeerd bergbeklimmen (naar beneden dus). en uiteraard, aangezien ik de enige vrouw ben mag/moet ik net na de gids lopen. en dan wordt het een mengeling van drijven in de rivier, over rotsen wandelen en een paar mini-watervalletjes. en we mogen ook een aantal keer in de rivier springen! tot wel 9m hoog (een van de engelsmannen durfde niet trouwens :-)! een goede voorbereiding voor mijn bungee jump denk ik dan.

af en toe ook rusten uiteraard. en dan krijg je zulke uitzichten te zien vanop een rotsblok, midden in de rivier. prachtig toch?!

down she goes - travel -

zo, snel terug naar split waar ik een bus neem naar sibenik om morgen krka national park te overmeesteren. nog een laatste keer zwemmen in dit prachtige water :-D